Search

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Walpurgisfest (Pagan/Folk Metal)

27 April 2019 @ 20:00 - 05:00

Free
Walpurgisfest

★★★ WALPURGISFEST ★★★
Pagan/Folk Metal Party


Zoek je drinkhoorns maar op voor ons volgende Pagan/Folk feestje! Dit keer in het thema van Walpurgisnacht – Beltane, dat een paar dagen later plaatsvindt.

► Dikke party met folk / pagan metal

► Verjaardag van onze voorzitter Lika Bosch


BANDSMARKT


  • Que Chew – 100% plantaardige traiteurdienst uit Gent. Je kan er terecht voor lekkere en gezonde afhaalmaaltijden, taarten, vegan kaasjes, hapjes, snacks of zelfs volledige menu’s.
  • Dhatura – Tarot is a great tool for personal insight, growth and transformation, and if you’re open to it, maybe a sneak-peek of the future. Let’s untangle this messy life using cards, intuition and personal experience!
  • Tara Lowen Clothing – Custommade Clothing & Stage wear.
  • Ayame Designs – Ayame Designs focuses on providing handcrafted gothic and fantasy inspired jewellery and accessories at an affordable price. We specialise in beaded chokers, circlets and cabochon necklaces but can create anything you desire!
  • Shoobidoo – Handgemaakte juwelen uit epoxyhars, waarin echte bloemen en planten verwerkt zitten. Daarnaast bestaat een kleiner deel van het assortiment ook uit zilveren juwelen, juwelen uit metaaldraad en cabochons met een afbeelding.
  • Natascha Mattens Jewelry – Natascha maakt unieke juwelen in zilver die net wat verder gaan dan doorsnee. Met kleine details zoals een juweel kan je een statement maken. Een juweel moet aansluiten bij jouw identiteit. Daarom maakt Natascha naast haar eigen one-of-a-kind ontwerpen ook juwelen op maat.
  • Jojo Jackie / Fien Strybol: Edelstenen en juwelen
  • More TBA

► Versiering in thema & vuurkorven
► We feesten tot de zon opkomt!
► Hear the call of the mountains, hold your heathen hammer high, stand up and fight! Raise your horns!


FREE ENTRANCE!


Let op!! Dit vindt plaats op onze tweede locatie:
JOC Gentbrugge, Claragoed 2, 9050 Gent
Je vindt onze ingang aan de kant van het water.


WALPURGISNACHT / BELTANE


Walpurgisnacht vindt zijn oorsprong in enkele prechristelijke tradities die plaatsvonden op de vooravond van 1 mei. Een van deze tradities is Beltane, een Keltisch voorjaarsfeest. Op dit feest werd het begin van de lente gevierd met vreugdevuren. Beltane staat in het teken van bloei en bevruchting. Veel ceremonieën leven voort in verschillende meirituelen, zoals de meiboom.

De noordelijke Germanen eerden Wodan en Freyr en Freya. Beiden staan hier voor vruchtbaarheid en liefde.

De Vikingen herdachten in deze nacht het offer van Wodan/Odin waarmee hij toegang kreeg tot de geheimen van de runen der wijsheid. De Vikingen ontstaken vuren om kwade geesten op een afstand te houden, omdat juist dit volgens hen een moment was dat de grenzen tussen de levenden en de doden zwak waren.

Volgens aloud volksgeloof is de nacht van 30 april op 1 mei een nacht vol magie. De Germanen geloofden eertijds dat de goden Wodan en Freya in die nacht de winterdemonen verdreven om de lente te begroeten. Tijdens de Walpurgisnacht komen de heksen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn om op bezemstelen, kattenstaarten, rieken, dorsvlegels of ongeacht welk ander vervoermiddel dat ze onderweg aantreffen door de lucht te suizen, geïrriteerd door de zinnelijke reinheid van Walpurga. Onder het motto “Fahr hin, nach dem Blocksberg steht mein Sinn” vliegen ze naar de top van de Brocken voor een heksenbal met de aldaar verzamelde duivels en demonen.

Organiser

GRIMM
Email:
info@grimmgent.com
Website:
www.grimmgent.com

Venue

JOC Gentbrugge
Claragoed 2
Gentbrugge, 9050 Belgium
+ Google Map