Search

Serenity & Jaded Star

Aangekomen in Vosselaar begon de avond meteen met slecht nieuws; zangeres Dianne van Giersbergen was ziek en had geen stem meer. Als gevolg hiervan moest Xandria noodgedwongen haar laatste optreden van de tour cancelen. Mensen die hierdoor niet naar binnen wouden gaan, kregen hun geld terug via refund, wie toch naar binnen ging kreeg een compensatie van 5 euro, hierdoor verliep het betreden van de zaal echter zéér langzaam. De zaal geraakte over de hele avond met moeite half gevuld, zeer spijtig voor Jaded Star en Serenity, maar ze lieten het niet aan hun hart komen en maakten er een gezellig onderonsje van!

De Griekse heavy/powermetalband Jaded Star mocht de spits afbijten. Deze band werd in 2013 opgericht door Maxi Nil (ex-Visions of Atlantis) en Raphael Saini (ex-Iced Earth), ze speelden deze avond enkel nummers van hun debuutalbum “Memories From the Future”.
Na de intro volgde het nummer “The Mask”, tijdens dit nummer werd de sound nog wat afgesteld maar nadien zat deze behoorlijk goed voor de rest van de show. Maxi Nil werd met open armen ontvangen door het publiek, ze smeet zichzelf dan ook volledig in een show die barstte van de energie. Haar aanstekelijke lach en enthousiasme zorgden vanaf het eerste nummer voor een geweldige sfeer in de zaal. Bij het tweede nummer “Stars” konden we horen dat de drummer te laat inviel, maar bij nader inzien kon dit hem wel vergeven worden. Het was namelijk de laatste show van de tour en de grapjassen van “Xandria” hadden op de laptop van de drummer, waarmee hij zijn controls ziet, een venster geprogrammeerd waardoor hij de hele show lang gedwongen naar “pikante 18+ filmpjes” moest kijken; geen ontkomen aan! Over het algemeen bracht de muziek ons een swingende, catchy sound met veel melancholische klanken erdoor en dit werd zeker gesmaakt door het publiek. Over het algemeen klonk Maxi’s stem zuiver, maar toch kon af en toe een valse klank gehoord worden, gelukkig stoorde dit niet al te veel. Er werd ook even aandacht gegeven aan Dianne Van Giersbergen: het lied “Keep on fighting” werd aan haar opgedragen. Op het einde van de show kwam gitarist Phillip van Xandria op het podium om pintjes uit te delen. Aan Maxi Nil werd wijn gegeven met cola erin, omdat ze
dit o zo graag drinkt. Hoewel ons op voorhand beloofd was dat beide bands een langere set zouden spelen, hield “Jaded Star” zich vast aan een setlist van 7 nummers. Dit was zeer jammer, want het publiek vertoonde de hele show lang veel interesse en de show had dus gerust wat langer mogen duren!

Setlist:

Intro
The mask
Stars
You’ll See
Into the End of Tme
Healing the inner child
Keep Fighting
Wake up

De headliner van de avond werd de Oostenrijkse power/symphonic metalband Serenity. Deze band rond zanger George Neuhauser werd opgericht in 2001. Met deze show stelden ze hun gloednieuwe zesde album genaamd Codex Atlanticus voor aan het grote publiek. Er werd meteen zeer krachtig en bombastisch begonnen aan de set met twee songs van hun nieuwe album, dit kon zeker gesmaakt worden door het enthousiaste publiek. Ook al was de zaal maar half gevuld , aan sfeer mocht het deze avond niet ontbreken! Nadat zangeres Clémentine Delauney de band heeft verlaten kwam de engelenzang deze keer van gastzangeres Natascha Koch, zij mocht de eerste keer opdraven bij “Royal Pain”. De balans tussen haar en zanger “Georg Neuhauser” zat zeer goed, ook zorgde ze voor de nodige interactie met het publiek. Natasha bleef op het podium voor het volgende nummer “Inquity”. Dit lied, eveneens afkomstig uit “Codex Atlanticus”, blies haast iedereen omver met zijn krachtige sound. Bij “My Final Chapter” vroeg Georg aan het publiek om massaal smartphones en aanstekers in de lucht te steken en gitarist Cris Hermsdörfer haalde zijn akoestische gitaar boven. Het deels akoestische nummer werd prachtig gebracht en deed iedereen wegdromen. Bij het epische lied “The perfect women”, kwam Natasha opnieuw tevoorschijn, dit maal in een wit kleedje. Wat gedurende de hele set ook opviel was dat bassist Fabio ook een prachtige stem had, die gelukkig meermaals aan bod kwam. Iets verder in de set sprong Steve Wussow van Xandria onverwachts on stage om een prachtig duet tussen George en Natasha te verstoren, het was een hilarisch zicht! Het eerste deel van de set werd afgesloten met het krachtige “Serenade of Flames” uit het album “Death & Legacy”. Dit lied had een prachtige intro, gebracht door gitarist Cris, waarna zowel Natasha als Georg het publiek uit zijn dak deed gaan met hun enthousiasme en prachtige samenzang. Na dit nummer haalde Georg zijn “GoPro” voor de zoveelste keer deze avond boven, ditmaal om samen met het publiek een hilarische, maar pakkende boodschap voor de zieke Dianne op te nemen.

Na een korte stilte kwam de band opnieuw op het podium om “Caught in a Myth” te spelen. Tijdens dit nummer was te zien/horen dat Georg even zijn concentratie kwijt was, achteraf werd dit verklaard doordat er op de eerste rij een hele horde fans maskertjes met zijn gezicht op in de lucht hielden. Op de maskertjes stond “Happy birthday” aangezien het om middernacht zijn verjaardag zou zijn. Na de show werd hij zelfs door de fans getrakteerd op taart! Om de show af te sluiten werden er nog enkele oudere nummers gespeeld , zoals “Redused to Nothingness” en “Rust of Coming ages”. Bij het laatste nummer “Velatum” zorgde Philip Restemeier van Xandria voor een extra gitaar op het podium. Toen dit nummer gedaan was transformeerde de hele zaal haast in een discotheek, er werd muziek met een beat gespeeld en bijna alle muzikanten kwamen samen op het podium om te drinken, te feesten en te knuffelen. Het was prachtig om te zien! Met deze spetterende show gaf de band alvast een idee van wat we binnen enkele weken kunnen verwachten op “Durbuy Rock Fest” en enkele weken later in Trix, waar hij als voorprogramma voor Kamelot zal spelen.

Setlist:

Follow Me
Sprouts of Terror
Royal pain
Iniquity
My  Final Chapter
The perfect women
Heavenly Mission
Spirith in the Flech
Legacy of the Tudors
Serenade of Flames
Caught in a Myth
Redused to Nothingness
Rust of Coming Ages
VelatumGillie
Gillie

Gillian is not only a reporter and photographer from GRIMM, she also offers her services to bands and organisations. Check out her Facebook page "Gillian - Passion 4 pics" where you can contact her for more info !