Lamori – To Die Once Again

/ / By :

Het Finse Lamori met een vijfkoppig Y-chromosoomgehalte is opgericht in 2009 en brengt nu zijn vierde album uit. De muziek is geïnspireerd op oude romantiek en films binnen het horrorgenre. Hun ‘muzes’ passen binnen de postrock en gothic metal, wat duidelijk hoorbaar is. Een vleug melodische rock is idem present. Ze lieten zich beïnvloeden door bands zoals HIM, Depeche Mode, Stone Sour, Marilyn Manson en The Doors. Qua zang is het inderdaad een tikkeltje vergelijkbaar met HIM en sommige nummers doen soms denken aan het album The Great Cold Distance van Katatonia

De instrumenten zijn goed op elkaar afgestemd en wisselen af met rustige en actievere riffs. You dirty Sanchez (-drummer van de band)… Bij Lost In Love maakt de band gebruik van strijkinstrumenten. Een nummer van iets stevigere aard is Follow The Ghost. Dit bevat een aanstekelijke melodie en wees gewaarschuwd: het refrein blijft hangen in het kopke! De tekst brengt een a-typisch idee van wat de titel vermoedt – leuk om naar te luisteren. Het is ook het enige nummer dat ze gedeeld hebben met publiek en is onderaan dit artikel te beluisteren. Met Palace Of Pleasure brengen ze ♥sexy-time♥ naar boven. De emotie bij de zang in dit nummer is zeker aanwezig en is mijn favoriet. Algemeen is het een rustig album, een goed concept, geschikt voor rockerige romantici en een ideaal ontspannend oorverdrijf!

De albums zijn te raadplegen op hun officiële pagina, alsook het beluisteren van hun muziek van het vorig album Deadly Desires. Op 17 juni spelen de mannen op Fishbait Rock Festival te Finland.

Release date: 10 mei 2016
Label: Wormholedeath Records
Tracklist:
01. T.D.O.A Prelude
02. Until Death (Do Us Apart)
03. Lost In Love
04. Chapter IV
05. To Die Once Again
06. Follow The Ghost
07. Drown Me
08. The Beauty Of A Wilted Rose
09. Intermezzo
10. Wicked Little Things
11. Palace Of Pleasure
12. T.D.O.A Postlude