Turbowarrior Of Steel – Turbothrash

/ / By :

Korter en krachtiger kan ik dit drietal uit het godvergeten gat dat de westhoek is niet samenvatten. Aangenaam verrast waren we om dit album in onze brievenbus terug te vinden en het moet gezegd, de cover is schitterend uitgewerkt en geeft de sfeer die deze jonkheren naar buiten willen dragen perfect weer. Ook noemenswaardig is de vermelding van de verschillende bands, organisatoren en ander gespuis dat met hen kennis heeft mogen maken. Een tof gebaar en zeker iets dat in de toekomst zijn vruchten gaat afwerpen. Dit aanbod voor onze GRIMM crew om nog eens te feesten slaan we ook zeker niet af. Aan steun geen gebrek voor deze jonge band en wij met GRIMM zijn ervan overtuigd dat de toekomst Turbo zal zijn!

Geen tegendraadsheid te bespeuren op deze cd, net als Tankard hebben ze met hun album 1 missie: thrashen! Toch is het album een beetje beperkt in het aantal nummers, onze dorst moet door slechts 5 nummer gelest worden. Geen senicure voor een doorwinterde headbanger. Dit wil echter niet zeggen dat er geen spirit of power in album zit, daarvoor is de muziek te aanstekelijk, zijn de lyrics to the point en scheuren de riffs lekker door de ruimte.

Na het stretchen starten we met “The Polonaise Pit”; een goede opener voor dit album, geen eindeloze intro maar een directe aanzet om het op een feesten te zetten. Ik kijk ernaar uit om de volgende keer op een optreden op “zen hollands” een danske te placeren. Vervolgens is het aan “Cher Ami” en “The Hydra” om de enige twijfel die er nog mocht ontstaan over deze band weg te werken. “Turbotwist” moet en zal een klassierke worden in het thrash milieu, dat voel je van de eerste noot tot de laatste. De hele opzet van TWOS zit in dit nummer en het moet gezegd, het refrein drink your beer and raise your fist, and bang your head to the turbotwist is niet echt een breinbreker ;).

Voor mezelf is de afsluiter van dit album de kers op de taart. “Edward Mordrake” is een intelligent nummer met de kinderlijkheid van een 6-jarige en de ballen van een doorwinterde thrashmetalhead.

Als Grimmer vond ik het zeer jammer dat we niet op het Turbofest aanwezig konden zijn om onze appreciatie en steun te tonen aan deze geweldige band en de sfeer die ze teweeg brengen in het genre. Maar we zijn er zeker van dat het een Turbogeweldig feestje was, en we halen dit nog wel een keer in!

Keep on thrashing friends!
Cheers!