Fruit Of The Original Sin – Black Lodge

/ / By :

Geloof het of niet maar industrial leeft! Het werd eens tijd dat de Gentse Rock Industrial Metal Music (beter bekend als GRIMM :p) wat meer aandacht ging besteden aan dit genre. En wat voor een parel we op 3 april in de Kinky Star hebben gezien!

Fruit Of The Original Sin heeft met hun derde album een grote stap kunnen zetten naar een vaste waarde in het genre. De dag voor de officiële release-show kregen we het album al in onze handen, en het eerste dat opviel was het mooie Artwork. Er is duidelijk veel moeite in gestoken, en vooral het boekje geeft een mysterieuze horror-vibe.

Als sterke volwassen band met leden uit Nederland en Duitsland zetten deze 4 musketiers hun stempel op het genre. Nuja genre kun je het niet echt noemen want in deze laatste telg van de band is er vanalles terug te vinden. Van stevige rock, grunge invloeden en wat shoegaze met een stevige industrial saus erover gegoten. En smullen dat ik van deze cd heb gedaan! De mix van nummers geven voldoende adempauzes en afwisseling en fans van Nine Inch Nails en Porcupine Tree zullen zeker hun gading vinden.

Zeker de moeite om deze band verder in de gaten te houden. Experimenteren doe je niet alleen met instrumenten en muziek maar ook met je ziel. Beide zaken kunnen jullie grimmers perfect doen met dit album. Veel plezier en zoals ze daar in Nederland zeggen: Houdoe!

Release date: 4 april 2015
Label: Independent
Tracklist:
01. Kali
02. Anxiety
03. Sophia
04. Exit Lines
05. The Path To The Black Lodge
06. Turn Around
07. Carcoal Teeth
08. Under The Dark Stars
09. Vapor Trails
10. Solace