Nocardia – Democratic Massacre

/ / By :

In 2014 richtten de Izegemse/Otegemse mannen Nocardia op. Het vierkoppig mannenteam brengt hun staaltje thrash metal en punk op het podium. Aangezien de band vrij jong is (letterlijk en figuurlijk), zullen nog niet velen gehoord hebben van NocardiaOnlangs speelden ze in de Kinky Star op een GRIMM avond, samen met Turbowarrior Of Steel. 

We zijn fancy fuckers die heelsan cava drinken,
en we zijn bourgeoisie.
Bron

Weetje:
De bandnaam maakte me nieuwsgierig… Bij het opzoeken van het woord vond ik een anatomische betekenis. Nocardia is een geslacht binnen de bacterie-wereld, een pathogene schimmelbacterie dat de ziekte Nocardiose tot gevolg kan hebben.

Het album begint met Destroy Society. Een vrij kalme EP-intro dat overgaat in typische thrash melodieën. Daarmee is de toon meteen gezet en geeft het duidelijk de verwachtingen weer. Dit nummer wordt opgevolgd door Inhuman Forces Of Death. Een speciaal element in dit nummer is dat de strofes harder klinken dan het refrein. Met de track Extortionist kan de band het publiek aansporen om een mosherige sessie te placeren. Live komt de track beter tot zijn recht. Naar het einde toe horen we een gitaarsolo dat goed past bij dit nummer, alsook blijft het geheel wel hangen in die grijze hersencellen.  Destined To Kill brengt een stevige combinatie riffs  – een uptempo nummer. Enig minpunt aan het nummer is dat de tekst af en toe moeilijk te verstaan is en de zang wat meer naar de voorgrond mag treden.

Over het algemeen zit er groeipotentieel in de band. Het is voelbaar dat de mannen plezier hebben in hun werk. Een punt van constructieve feedback… Er kan gezegd worden dat de zang en muziek soms minder op elkaar aansluiten. Het voelt aan alsof de zangnoten en muzikale slagen elkaar soms asynchroon overlappen. Qua stemgebruik voelt het rustig aan – het kan een gevoel geven van ‘op de honger blijven zitten’ (daar er minder stevig wordt doorgezongen). Het is leuk een fysiek exemplaar in handen te hebben met lyrics, alleen zijn deze onduidelijk (rood op zwart is moeilijk leesbaar). Benieuwdheid omschrijft het wel, het gevoel naar komend werk van de mannen. Succes!

Release date: November 2016
Label: Independent
Tracklist:
01. Destroy Society
02. Inhuman Forces Of Death
03. Survival Of The Richest
04. Extortionist
05. Kill The Facists
06. Destined To Kill

REVIEW SCORE

  • Music5/10
  • Lyrics/Vocals6/10
  • Production/Mix5/10
  • Artwork/Packaging5/10
  • Originality7/10
5.6Het eerste full album van Nocardia is een goede start. Er is een groeimarge - het professioneel aspect kan verruimd worden maar het geeft hen wel ruimte voor evolutie.