Decrepid – Osseous Empire

/ / By :

Vuil, smerig en haatdragend zijn de kernwoorden voor Osseous Empire van het Britse Decrepid. Hierop presenteren ze 7 tracks die het beste wat Black en Death Metal te bieden hebben combineren in slechts 30 minuten. Deze korte tijdsduur is echter zeer intens en voelt aan alsof het quartet een halfuur lang in je gezicht slaat met een baseball bat (voor de slechte verstaanders: dit is wel degelijk iets positief).

Vocalist Cris Brassan demonstreert dat hij zowel gutterale Death Metal grommen als ijskoude Black Metal screams uit zijn strot kan persen, deze worden steeds met elkaar afgewisseld zodat het geheel heel sterk uitgebalanceerd is. Drummer van dienst is Tom Forran, deze lijkt op bepaalde momenten echter eerder iets weg te hebben van een eenmans-blitzkrieg dan iemand die gewoon het ritme aangeeft. Dit ritme is trouwens vrij atypisch voor een release binnen dit genre, naast razende en furieuze blastbeats zijn er ook verschillende mid-tempo stukken aanwezig die de gitaristen de kans geven om te tonen dat ze ook in staat zijn om enkele solo’s uit hun mouw te schudden. Binnen de Black/Death scene is dit eerder uitzonderlijk maar net daarom springen deze heren er uit.

Verder zijn alle typische elementen van deze genres uiteraard aanwezig, op bepaalde momenten zijn ook de Thrash invloeden duidelijk te horen. Aangezien hokjes denken nu eenmaal in het pre-1945 tijdperk thuishoort juichen we dit massaal toe. Tekstueel is er echter niets nieuws onder de zon te vinden bij Decrepid, In elk van de 7 nummers bejubelen deze ideale schoonzonen hun haatgevoelens en hun verlangen dat de wereld sterft. Hun bandnaam liet nu eenmaal ook niet echt veel aan de verbeelding over, deze is de Oud-Engelse versie van Decrpit wat zoveel betekend als moegestreden zijn van een lange ziekte of decennia van oorlogen. Grimmiger dan dit kn het niet worden.


Release date:20/05/2015
Label: Xtreem Music
Tracklist:

  1. Concussion
  2. Death Walks Above
  3. Indulgence In Self Destruction
  4. Asyluminac
  5. Into The Doom
  6. Breeding Anger
  7. Fear Within