Inmortuorum – The Four Plagues

/ / By :

Echt zwart metaal recht uit het hart van Gent, dat is Inmortuorum! Sommigen herinneren zich dit artikel wel nog, maar nu is het tijd om zijn eerste release, met enige vertraging echter, ook met jullie in contact te brengen. Voor zij die Inmortuorum nog niet kennen: beeld je echte oldskool Black Metal in van het verre noorden, maar dan nu. Zoals jullie snel zullen merken hieronder is het tijd om mijn (en misschien uw) jeugd terug te beleven.

The Four Plagues valt met de deur in huis en voor je het weet, waan je jezelf in de vroege Mayhem, voordat er iemand een bepaald aantal messteken kreeg. Blastbeats en tremelopicking zijn de orde van de dag, hand in hand met een duistere stem. Ook de opnamekwaliteit is een statement naar back-to-basic Black Metal, eens “Fuck Off Last Episode” (Nargaroth – Fuck Off Nowadays Black Metal DEMO) roepen zat in mijn achterhoofd. Kortom: Wrath Of The Ancients is meer een ode in mijn ogen aan het vroegere dan de toorn ervan.

March Of The Dead begint zoals zijn titels, duistere stemmen van wat ik hoop niet langer leeft zijn te horen onder begeleiding van een dreigende bassgitaar, vooraleer we de explosie mogen aanhoren. Temidden van het allen horen we een ritmische break met voorgenoemde stemmen om daarna wederom aan een tempo waar zelfs flitspalen hun wenkbrauwen van optrekken, te headbangen! We eindigen zoals het begon, tot de bass plots eindigt wat een laatste hartslag symboliseert.

The Wall Of Trapped Souls is een verfrissing van de rest van het album, met een rustige, zelfs melodische intro van een accoustische gitaar. We horen Inmortuorums betere werk naar mijn menig, waar hij durft deviëren van de standaardriffs die we nu zouden verwachten doorheen de CD. Een subtiele maar merkbare toets van de artiest zijn wil om te evolueren en te durven. Dit merken we ook in het einde, dat mij zelfs een beetje aan early Windir deed denken. Is het altijd geslaagd? Dat laat ik aan jullie over maar ik ben alvast benieuwd wat dit in de toekomst gaat brengen.

World Of Sheep begint iets te cliché naar mijn menig, maar durft al snel afbreken in een ongemakkelijk maar aangenaam tempo waar standvastigheid in chaos voor een aangename luisterervaring zorgen. Dit element wordt doorheen het nummer enkel versterkt en eindigt met iets wat mij deed denken aan aan de lead van Key To The Gate van Burzum. Persoonlijk vond ik het niet passen, maar Inmortuorum tracht hier weer te experimenteren.

Over het algemeen is het zeker de moeite waard voor mensen die konden genieten van early 90’s black metal! Ik hoor veel potentieel en hoop meer te kunnen ervaren van Inmortuorum. Je merkt naar mijn mening dat Nekros nog een beetje aan het zoeken is wat hij wilt, maar op zijn soundcloud bewijst dat dit slechts het begin is. Ik kijk uit naar het vervolg!

Release date: september 2013
Label: Independent
Tracklist:
01. Wrath Of The Ancients (02:14)
02. March Of The Dead (04:12)
03. The Wall Of Trapped Souls (05:14)
04. World Of Sheep (04:04)