August Burns Red (Trix) 2017

/ By :

Het is een trend, een cadeautje naar de fans of gewoon een goede commerciële zet. Het integraal brengen van een legendarisch/baanbrekend album in de carrière van een band. Hatebreed, Metallicamayhem, Parkway Drive en nog vele anderen deden het hen voor. En nu valt ook August Burns Red in dat lijstje onder te brengen. Op zondag 27 augustus vierden deze mannen voor een snikhete Trix het tienjarig bestaan van hun album Messengers. 

Eerst kreeg het publiek nog Oceans Ate Alaska (**) voorgeschoteld. Deze Britse support act speelde nogal clichématige metalcore. Een handjevol fans wist de teksten mee te zingen en amuseerde zich tijdens deze opener. De band had er zin in, al konden ze hun enthousiasme lang niet op iedereen in de zaal overbrengen. Het viel al snel op dat voor de meerderheid van het publiek de − na een tijd voorspelbare − cleans, breakdowns en low vocals begonnen te vervelen. Of het enkel aan de muziek lag of aan de tropische temperaturen in de zaal, laat ik in het midden. Maar tegen halverwege de set stond het rokersbalkon vrij goed gevuld…

Toen de August Burns Red (****) aan hun set begon, werd de opener al vlug vergeten. De hele zaal stond onmiddellijk in brand. Er was redelijk wat beweging. Er ontstond een kleine moshpit, mensen sprongen heen en weer en de eerste stagedivers dienden zich aan. Het werd al snel duidelijk dat August Burns Red het publiek amper rust ging gunnen. Zanger Jacob Luhrs werkte zich in het zweet alsook de gitaristen die van de ene kant van het podium naar de andere kant renden. Iedereen op de eerste rij ontving, naast liters zweet, ook high fives van Jacob.

Auguste

Net voor de obligate bisnummers weerklonk een luchtalarm door de Trix. Een leuke spanningsopbouw naar een drumsolo waarin bassist Dustin Davidson zich ook ten volle liet gaan op een trommel die op het podium werd bijgezet. August Burns Red speelde nog enkele favorietjes van het publiek en liet ons al eens proeven van nieuw werk. Op 6 oktober releasen ze hun nieuw album genaamd Phantom Anthem.

Auguste9

Een dik uur en een kwartier waren voorbijgevlogen toen de band de bühne verliet. De boodschap die August Burns Red ons meegaf, is dat Messengers na tien jaar nog steeds een relevant album is in het metalcoregenre!. Een mooie afsluiter van een mooie zomervakantie. Niets dan blije gezichten en zweterige lijven verlieten de Trix op weg naar huis om de nieuwe werkweek of het nieuwe schooljaar te verwelkomen…