Fleddy Melculy (Vooruit)

/ By :

Fleddy Melculy bracht onlangs zijn tweede langspeler uit genaamd ‘De Kerk van Melculy’. Om deze plaat te promoten, trekt Fleddy met zijn Leger des Hels door het Vlaamse en Nederlandse land. De taak om het publiek op te warmen, wordt toevertrouwd aan de Nederlanders van Rectum Raiders. Het werd onmiddellijk duidelijk waarom juist deze band werd gekozen…

Wanneer Rectum Raiders (***1/2) het podium bestijgt met kermismuziek, staat de zaal slechts halfgevuld, met een meerderheid van het publiek in de nabije buurt van de toog. De bassist sprong onmiddellijk in het oog, je ziet namelijk niet elke dag een volwassen man met een Darkthrone croptop! De naam alleen al geeft weg dat deze band humor niet schuwt, wat volgens ons ook de reden is dat ze deze avond mogen openen. Songtitels als Boulanger, Vaseline en Blue Balls Boogie laten uitschijnen dat je deze band niet al te serieus moet nemen. Desalniettemin zorgt Rectum Raiders voor een aangename set, er is een leuke interactie met het publiek door komkommers uit te delen, iemand op het podium te trekken om te laten stagediven (strak plan om de rest van het publiek iets dichter naar het podium te halen), zelf deel te nemen aan de circle pit en ga zo maar door. Kortom, een band die zeker de moeite is om eens te checken!

Zowel na de set van Rectum Raiders als Fleddy Melculy, werd het publiek getrakteerd op een dj-set van Goe Vur In Den Otto. Een cadeautje waar we nooit rouwig om kunnen zijn!

Wanneer de lichten uitgingen, weerklonk de introsong van de nieuwe plaat, genaamd Kerk, op tape terwijl Het Leger des Hels het podium betrad met Fleddy Melculy (****) himself als laatste. Halverwege de intro, nam de band zelf over en brak het feest los. Er werd een grote brok van het nieuw album voorgeschoteld aan het publiek, maar ook Helgië werd niet vergeten. Meezingers als Apu Van De Nightshop featuring Apu himself, Feestje In Uw Huisje en T-shirt Van Metallica zijn niet weg te denken van de setlist. Maar ook de nieuwe tracks worden al luidop meegebruld, daar zal de terechte notering van een aantal nummers in De Afrekening van Studio Brussel zeker voor iets tussen zitten.

Vanaf de eerste song brak de moshpit los, maar dat was lang niet genoeg. De “chickenmoshpit” van de vorige tour heeft plaats gemaakt voor de “Wall of Duck” die gedirigeerd werd door een van de gitaristen. Vul het concept gerust zelf maar in of ga het vooral eens gaan checken op één van de volgende shows! Het publiek had het duidelijk naar zijn zin en zelfs Rectum Raiders konden het niet laten om de dansvloer te betreden.

Zingen in eigen moedertaal, een goede dosis humor en ongelofelijk catchy riffs en melodieën in combinatie met een ongeloflijk charismatische frontman. Fleddy Melculy is geen ééndagsvlieg, zoveel is zeker!

Voor de show zat Fleddy Melculy even samen met ons voor een kort gesprekje over keyboardwarriors, hiphop, de emancipatie van de seksrobot en een primeur… voor meer details ga je hier.

Setlist
Kerk (Intro)
Zijde gij hier nu nog
2 dagen te laat
Feestje in uw
Foto van uw hoofd
Apu van de nightshop
Camouflage
668
Ik ben kwaad
Ik haat jazz
Brood
Dankbaarheid
Varken
Min 1000 scene points

Encore

Voor altijd jong
Geen vlees wel vis
Ik ben mijn sleutels kwijt
T-shirt van Metallica