Death DTA + The Lucifer Principle + Carnation – De Kreun (Alcatraz Club Show)

/ By :

Alsjeblief: Carnation geeft er een lel op! Amper drie weken geleden zagen we ze nog aan het werk op 5 Jaar Elpee en ook toen vonden we ze al dik in orde, maar zoals Simon Duson en vrienden vanavond op het podium staan, dat is zonder voorgaande. Het lijkt wel of Carnation in die paar weken alweer gegroeid is. Iets met het botten van de bomen of zo. Zeven tracks worden non-stop in straaljagerstijl op ons losgelaten en zo hoort dat. Geen gezever tussendoor, geen slokje na ieder nummer, maar gewoon een genadeloze raid op de zaal, zonder adempauze. Van een krachtige en waardige Belgische opener voor Death DTA gesproken: wel, dit is hem. Als we de playlist onder de loupe nemen, herkennen we amper één nummer uit de ep van vorig jaar, met name Explosive Cadavers. Cemetery Of The Insane is nauwelijks afgekoeld of de band heeft dus blijkbaar al een bom aan nieuw materiaal klaar. Elf stuks, verduidelijkt Simon ons naderhand, en eind mei wordt met de opnames van een eerste full-length cd gestart. Reikhalzend kijken we uit naar die plaat van wat misschien wel één van de meest beloftevolle bands is in België op dit moment.

Carnation_1web_filtered

Carnation – Foto: Sylvie Huybrecht

 

Na de Belgen, de Hollanders, en dat hebben we geweten. Frontman Earik van The Lucifer Principle heeft er al een een kwartier interactie met de zaal en de fotografen op zitten nog voor de show begint. Hij is blij en enthousiast, verduidelijkt hij ons na de show, want na jaren van stilte is The Lucifer Principle aan een comeback begonnen. Vanavond is de tweede show op vier weken tijd en wel meteen in België, waar de band in het verleden een brede fanbasis heeft opgebouwd. Die fans zijn er nog steeds, al moet Earik ze even wakker schudden. Fluitje van een cent voor de frontman die het publiek blijft aanvuren, en daarmee is de eerste circle pit van de dag een feit. De band brengt oud werk uit de periode 2007-2009 maar daarnaast ook nieuw materiaal. Is daar een nieuw album in de maak? Jawel, er is een nieuwe cd op komst. Die zal Play Dead gaan heten en hekelt de manier waarop we hier in Europa de kop in het zand steken als het op de maatschappij en op politiek aankomt. Een releasedatum ligt nog niet vast, maar de plaat staat wel al op punt. Dat wordt dus iets voor de herfst, met het vallen van de bladeren of zo.

TLP3web_filtered

The Lucifer Principe – Foto: Sylvie Huybrecht

 

En dan Death To All ofte Death DTA, de tribute band met ex-leden van de legendarische deathmetalband Death, die het erfgoed van Chuck Schuldiner levend houdt. Lang geleden dat we De Kreun nog zo dampend vol hebben gezien. Mannen vooral, want death metal blijft hoe je het ook draait of keert vooral een zaak van testosteron. De line-up op het podium is dezelfde als die op afgelopen festivals, en bestaat uit Max Phelps, Steve Di Gorgio, Bobby Koelble en drumoctopus Gene Hoglan. Vanochtend nog in Rusland en vanavond al hier op de planken: het doet hen niks, behalve misschien het feit dat de gitaren van de band zoek zijn geraakt bij de Russische luchtvaartmaatschappij. Er werden dus maar in zeven haasten een bas met evenveel snaren en twee gitaren ter plekke versierd. De Kreun is al snel te klein voor de fans die als losgeslagen wild tekeer gaan. Wij fotografen kiezen het hazenpad vooraleer onze lenzen in bulk in de glascontainer belanden na de show, en genieten vanop veilige afstand.

Elk bandlid brengt op zijn beurt een hommage aan Chuck -because it’s all about Chuck– en zonder hem zou geen van hen vanavond op het podium staan. Chuck schreef de muziek, tekende het logo en koos op een bepaald moment in de tijd voor deze bezetting van Death. Dat moment heette Individual Thought Patterns waaruit Overactive Imagination wordt gespeeld. Daarna is het tijd voor een bassolo en zowaar een cover van SlayerRaining Blood. Voor de rest een bloemlezing van de sterkste nummers uit alle albums van de band, met als apotheose Crystal Mountain en Pull The Plug, waarna de stekker uit de muur wordt getrokken. De overlevenden kunnen naar huis terugkeren.

DeathDTA1web_filtered

Death DTA – Foto: Sylvie Huybrecht

 

Meer Alcatraz Club Shows?

Y&T + Iron Mask op 23/10 in De Kreun

Tickets verkrijgbaar via www.alcatraz.be