Heartache Circus

/ By :

Heartache Circus is een band uit Aalst die 4 jaar geleden gestart is. De band heeft net een optreden gegeven in de Kinky Star, en we zitten gezellig samen op de eerste verdieping boven de bar. Wat meteen opviel nog voor er een noot gespeeld werd, is hun outfit. De bandleden zijn allemaal als spookachtige clowns verkleed. De band omschrijft zich als een concept die elektrorock met metalinvloeden speelt. Serge is de zanger “waarschijnlijk omdat ik de grootste clown ben” (lacht), Jo speelt bas en Steven drumt.

Serge: Onze band is meer dan alleen muziek. We zijn eigenlijk een totaalconcept. We zijn geschminkt en verkleed, en niet alleen omdat het Halloween is. (Lacht) Onze groepsnaam is niet voor niets Heartache Circus. Vanavond hebben we kleintjes gespeeld dus konden we onze backdrop niet hangen, maar de bedoeling is om een echte circussfeer te creëren. Onze nummers gaan ook allemaal over het circus: over trapezeartiesten, over een goochelaar die zichzelf probeert weg te toveren, … dus in elk nummer zit ergens dat circusthema.
Jo: Waar we allemaal fan van zijn! Allez, ik toch. (Lacht)
Steven: We zochten eigenlijk naar een concept. Een band oprichten was ok, maar dan waren we weer een van de zovelen. We hebben het dus ook visueel proberen aankleden met onze schmink en onze kostuums. Het is een gimmick, dat weten we zelf ook.

Vandaag hadden jullie een vervanger?
Serge:
Ja, klopt! Timmy Segers van Vermillion. Met Timmy hebben we welgeteld 3 keer gerepeteerd. Chapeau voor Timmy!
Jo: De vorige gitarist is om medische redenen moeten stoppen, we hebben hem er niet eruit gegooid of zo.
Steven: De laatste tijd krijgen we nogal wat aanvragen om in het buitenland (Nederland) te gaan spelen, en dat was voor hem te moeilijk om er altijd bij te zijn.
Serge: Wat ons naadloos overbrengt tot mijn volgende oproep: we zijn op zoek naar een gitarist, gespecialiseerd in de 7-string! 8 mag ook. We repeteren in Meldert, dat is dicht bij Aalst. [N.v.d.r.: Ondertussen heeft de band een nieuwe gitarist gevonden. Binnenkort zal bekendgemaakt worden wie het is.]

interview_2016-10-31_Heartache Circus

Hoe was het om in de Kinky Star op te treden?
Steven
: Ik vond het wel leuk en er was een gezellige sfeer. Het was kleintjes, maar dat gaf ook een zekere intimiteit. Het was vooral heel warm op het podium. (De rest van de band lacht en stemt in)
Jo:
Wanneer we on stage staan, eender waar, amuseren we ons en geven we ons voor meer dan 100%. En dat is toch nog steeds de bedoeling denk ik, als je er zelf geen plezier meer aan beleeft is de fun eraf voor iedereen.
Serge
: En we wilden ook heel graag in de Kinky Star spelen. Het is toch een gevestigde waarde binnen de Belgische muziekscene.
Steven:
Ons credo is: we spelen liever niet zo veel, maar wel graag onder goede omstandigheden in clubs die een uitstraling hebben. Voor ons is de kwantiteit niet belangrijk, wel de kwaliteit, want om onze shows goed te kunnen brengen heb je wat ruimte nodig. De Kinky Star was nu een uitzondering, omdat het een gekende club is en we dit heel graag wilden doen.

(Vervanggitarist Timmy komt erbij zitten)

Nu je erbij bent komen zitten, een paar vragen voor jou Timmy. Hoe was het optreden voor jou vandaag?
Timmy
: Spannend he! Op een week tijd heb ik 3 repetities meegedaan, heb ik 8 nummers geleerd, …
Steven
: Ik ben dik tevreden, Timmy, dikke merci!
Serge en Jo
: Wij ook. Hij mag dat nog doen!

Ga je bij Heartache Circus blijven?
Timmy
: We zullen zien.
Jo
: Timmy heeft zijn eigen band ook, Vermillion. Daar steekt hij ook tijd in.

Wanneer spelen jullie nog eens?
Steven
: Dat hangt ervan af. We gaan deze donderdag een gitarist testen, hopelijk gaat dat goed. Als dat niet goed is begint onze zoektocht weer vanaf nul.
Jo
: We treden nu maar sporadisch op omdat we geen vaste gitarist hebben.

Is er nog iets dat jullie mij willen vertellen?
Timmy:
Het was aangenaam om met deze mannen te spelen. Ga Heartache Circus zeker checken!

interview_2016-10-31_Heartache Circus