Orphaned Land

/ 1 Comment/ By :

Concertfoto’s: ©Velvet Lies Photography (flickr)

https://www.flickr.com/photos/velvet-lies/albums/72157673001197114

 

De Israëlische band Orphaned Land zijn gestart met het Oriental Metalgenre. Hun muziek wordt beïnvloed door joodse, islamitische en christelijke elementen en brengt al 25 jaar een boodschap van vrede en samenhorigheid. De band heeft onder andere al op Graspop, Wacken en Hellfest gespeeld en zal in februari ook op 7000 tons of Metal te bewonderen zijn. België was een van hun laatste stops tijdens hun tour in 2016.

We spraken met de jongste aanwinst van de band, de 24-jarige gitarist Chen Balbus. Hij vervoegde de groep in 2012.

Orphaned Land - 25th Anniversary Tour

Chen Balbus

Orphaned Land staat voor vrede en harmonie. Zo simpel is het. Soms is het subtieler en soms is het minder subtiel aanwezig in onze tekst, maar het is een heldere boodschap. Wij willen dat mensen overeen komen. (Glimlacht)

We doen ons best om onze boodschap van vrede en verdraagzaamheid te brengen. Wij merken ook dat veel mensen het met ons eens zijn. Natuurlijk zien we ook de andere kant van de medaille: mensen die tegen onze boodschap zijn doordat ze gebrainwashed worden of door alles dat ze op de TV zien. Maar dat is ok, dat zijn de mensen die ons niet echt interesseren. Wij doen wat we doen, we doen ons best, en hopelijk kunnen we zoveel mogelijk mensen samenbrengen die mee voor vrede en verdraagzaamheid strijden.

Kijk maar naar de bands met wie we deze keer touren: we hebben onszelf – een Israëlische band – die tourt met bands uit China, Rusland en Chili (n.v.d.r.: Voodoo Kungfu, Imperial Age en Crisalida). Bij bijna elke tournee touren we samen met groepen uit alle uithoeken van de wereld. We spreken allemaal andere talen, hebben elk onze eigen cultuur, maar toch komen we overeen in onze gezellige kleine tourbus. Dat is wat we de wereld willen tonen: je moet elkaar niet leuk vinden, maar je kunt tenminste proberen om samen te leven. We wonen uiteindelijk allemaal op dezelfde planeet. (Glimlacht)

Orphaned Land - 25th Anniversary Tour

Orphaned Land - 25th Anniversary Tour

Wat ik heel mooi vind aan onze shows is dat ik in het publiek een mix van verschillende mensen zie. Ook in Europa, want er is doorheen de jaren natuurlijk veel migratie gebeurt. Hier zie ik ook moslims naast joden op onze shows, en alle andere soorten mensen.

Ondertussen heb ik al minstens twee keer in België gespeeld, en het was altijd fantastisch. Ik hou van jullie Belgisch bier en Belgische wafels. (Lacht) Het was elke keer een geweldig publiek. Ook heb ik hier veel vrienden gemaakt.

Sinds ik bij de band ben heb ik ongeveer zo’n 10 keer getourd. Voor ons album All is One hebben we minstens 200 optredens gegeven. Sindsdien ben ik gestopt met het aantal shows te tellen. (lacht) Het is tof om mee te touren, ik geniet van elk moment. Het gaat helemaal over rock ‘n’ roll, gewoon muziek maken.

 

Bij ons laatste project Kna’an hebben we met de band Amaseffer samengewerkt. We zijn al lang vrienden en hebben al rond andere kleine projecten gewerkt. We kregen het voorstel om de soundtrack te maken voor een rock opera. We kropen samen de studio in en schreven willekeurige dingen op, en op de een of andere manier werkte het allemaal. Het was zeer interessant. En het verliep allemaal zeer spontaan. Het project was heel anders dan wat we gewoonlijk met Orphaned Land maken. Het was bedoeld als live concept en werd gebracht in Duitsland en Birmingham geloof ik, met een live concert met acteurs en alles erop en eraan. De bedoeling was dat de muziek het project zou ondersteunen. Maar aangezien we de muziek al geschreven hadden en het mooi vonden, hebben we het ook meteen op een CD uitgegeven. (Glimlacht)

Onze volgende echte Orphaned Land-cd zou in 2017 uit moeten komen. We zijn bijna klaar met de muziek uit te schrijven en we hebben het concept al uitgedokterd. Eenmaal we klaar zijn met deze tour, duiken we de opnamestudio in. Wat het concept deze keer zal zijn? (Glimlacht en brengt zijn wijsvinger naar zijn lippen) Sssst, dat is nog een geheim… Ik kan wel zeggen dat het een nieuw hoofdstuk wordt voor de band!

Voor de lezers in België heb ik nog een laatste boodschap: Wees lief voor elkaar, wees niet gemeen en kom overeen. Het is echt makkelijk.

Orphaned Land - 25th Anniversary Tour

Heel erg bedankt aan Wilko van Century Media om last minute een interview voor ons te regelen!

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Article on Grimm Gent (Dutch) […]

Comments are closed.