Exuviated – Last Call To The Void

/ / By :

Exuviated is een Waalse deathmetal band die nog maar zelden de taalgrens is overgestoken naar Vlaanderen. Daardoor zal de band wellicht onbekend zijn voor velen. Zonde, want de band heeft heel wat in zijn mars. Dit werd ook al opgemerkt door bands als Hacride of Dark Tranquillity voor wie Exuviated het voorprogramma mocht verzorgen. In 2012 waren de Walen tevens onze inzending voor de jaarlijkse Wacken Metal Battle competitie.

Na een EP in 2009 en een debuutplaat ‘Morpheus Orphan’ uit 2011 komt de band op de proppen met een nieuwe langspeler getiteld ‘Last Call To The Void’. Het schijfje werd gemixt in Zweden door Jens Bogren die al aan de knopjes van de productietafel mocht draaien voor onder andere Opeth, Katatonia, Amon Amarth, Kreator, Soilwork, … Do I need to go on?

“Geen nood aan een rustige intro”, dachten de kerels van Exuviated, “Laten we er gewoon onmiddellijk stevig invliegen”. Dat is exact wat de opener ‘No Faith Remains’ doet. Maar dat het ook wat rustiger kan bewijst de outro van ‘Secret Passenger’. De grunts zijn verstaanbaar en doen me denken aan een andere Belgische band, Apocryph. Hoewel er zeker heel wat melodische riffs terug te vinden zijn, blijft deze plaat toch wel puur death metal, getuige de vocalen van ‘Black Empty Faces’. All Shall Perish is een vergelijking die opkomt. Het nummer ‘Open Mouth of Decay’ kent zelfs een kleine breakdown. ‘Ode To The Wind’ is dan weer een nummer die muzikaal heel sterk aan Amon Amarth doet denken. Dit wordt ook versterkt vanwege het hogere melodisch gehalte in dit nummer.

De rest van het album beukt lekker verder. Het ene nummer is al iets melodischer dan het andere en, toegegeven, het ene nummer blijft al beter hangen dan het andere. toch is het totaalpakket van de 10 tracks op ‘Last Call To The Void’ allesbehalve tijdverlies. Exuviated levert een tweede plaat af waar ze zeker trots op mogen zijn en death metal fans moeten dit album zeker een kans geven.

Release date: 20 November, 2015
Label: Spinal Records
Tracklist:
1. ​No Faith Remains
2. Secret Passenger
3. The Open Mouth Of Decay
4. Black Empty Faces
5. Ode To The Wind
6. Last Call To The Void
7. Under A Black Veil
8. Trapped By The Light
9. Fallen Angel
10. The Death Will Be Spread