The Darkness in de Vooruit in Gent

Glamrocken met The Darkness in de Vooruit op 4 februari!

Democrazy organiseert hier een stevige avond met The Darkness en The River 68’s.

The Darkness is een Engelse glamrockband en is dit moment op tour voor hun nieuwe album ‘Last of Our Kind’, dat uitkwam in juni 2015 en geproduceerd werd door gitarist Dan Hawkins. Op 20 november 2015 heeft de band ook een kerstnummer (“I Am Santa”) uitgebracht, dat ook op de “Deluxe Editie” van het nieuwe album te horen is.

De band werd beïnvloed door bands als AC/DC, Queen en Thin Lizzy. In 2002 werd de band wereldberoemd met “I Believe in a Thing Called Love”, wat je hier onder aan het artikel ook kan beluisteren. Met een echte glam-waardige geschiedenis wordt de band nog steeds geprezen om de hoge kwaliteit van de albums. Ook speelt sinds 2015 de zoon van Roger Taylor (de drummer van Queen) bij The Darkness, waar wij ook benieuwd naar zijn! En hier is – zo vader zo zoon -, ook Rufus Taylor de drummer!

Begin 2016 start hun Europese tour, met één Belgisch concert: in de Vooruit in ons eigen Gent! Ben jij er ook bij?

Het voorprogramma wordt verzorgd door The River 68’s. Rock ‘n’ Roll / Rock ‘n’ Soul uit Glasgow met invloeden van Led Zeppelin, The Black Crowes, The Byrds, The Beatles en The Rolling Stones.

Een avond vol vette, harde, rock ‘n’ roll in een glam jasje dus. Wij van GRIMM zijn er alvast bij en zullen ook laten weten hoe het was! Stay tuned voor de review!

Plaats: Balzaal Vooruit
Wanneer? 4 februari om 19u30 openen de deuren.
Prijs: €25 in voorverkoop (€27 incl. reservatiekost) / €30 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en Uitpas
Klik verder voor meer Info & tickets