Titans – Change Of Heart

/ / By :

Met de ongeveer tien minuten durende Change of heart demo probeert de jonge band Titans ons te overtuigen dat ze elk ingrediënt van het metalcore-genre goed in de vingers hebben. Toegegeven, op drie nummers krijg je alles naar je hoofd gegooid wat er in dit genre nodig is: breakdowns, two-steps en melodieuze stukken.

Hierdoor geeft de demo bij aanvang een  clichématige indruk. Zowel het eerste (Lost Future) als het tweede nummer en tevens titeltrack en videoclip (Change of Heart) starten met de tegenwoordig heel populaire gesproken intro. Deze gesproken tekst gaat al snel over in een brute, maar toch goed verstaanbare stem. Ook bij de videoclip krijg je het gevoel dat je hem al een aantal keer eerder hebt gezien. Begrijp me niet verkeerd, het zijn zeker geen saaie nummers, maar ik voel nog geen vernieuwing.

Het laatste nummer, Karma, smaakt echter naar meer. Het nummer start bruut en de snelle drum en agressieve gitaar brengen me al snel in een aangename vibe! Het nummer eindigt met een groovy bridge die overgaat naar een melodieus tussenstuk en eindigt een coole two-step.

Ik ben nog niet 100% overtuigd, maar ik ben zeker benieuwd naar wat deze band nog zal brengen. Mits enige zelfontwikkeling en durf zal deze band ons nog aangenaam kunnen verrassen.

Releasedate: April 2017
Label: Independent
Tracklist:
1. Lost Future
2. Change Of Heart
3. Karma

REVIEW SCORE

  • Music6/10
  • Vocals 7/10
  • Production/mix7/10
  • Artwork8/10
  • Originality6/10
6.8Mits enige zelfontwikkeling en durf zal deze band ons nog aangenaam kunnen verrassen, wij zijn benieuwd naar de toekomst...