Opeths Communion Pale Ale binnenkort in België!

, , ,

De voorbije jaren zijn er meer en meer metal- en rockbands die hun naam hebben gegeven aan een samenwerking met één of ander alcoholproducerend bedrijf. Op onze jaarlijkse Metalboozenight hebben we al de kans gekregen meerdere van die creaties te benuttigen.

Nu heeft Opeth ook een drankje op de wereld losgelaten. Het gaat hier om de Communion Pale Ale, duidelijk geïnspireerd door zijn album Pale Communion. Ze werkten hiervoor opnieuw samen met de Northern Monk Brew Co. na hun vorige bier, het gelimiteerde XXV Anniversary Stout. Deze keer hebben ze blijkbaar geopteerd voor een gemakkelijk te drinken American Pale Ale met een stevige U.K. mout ruggegraat. De combinatie van verschillende lagen klassieke USA hopvariaties zal zorgen voor hints van pijnboom, kruiden en punchy citrus en dus een perfecte dorstlesser op een optreden of gewoon thuis op je terras in het zonnetje.

De Communion Pale Ale was initieel enkel verkrijgbaar in de UK, maar Opeth kondigde net zelf aan dat tegen het einde van volgende week het bier verkrijgbaar zal zijn bij Dranken Geers, net buiten Gent! Allen daarheen zou ik zo zeggen. En je hoeft je blijkbaar geen zorgen te maken mocht je het biertje echt goed vinden, want ze zijn niet van plan om het te limiteren. Cheers!