Hermànn – Hermànn

/ / By :

Hermànn is een Belgisch trio dat twee jaar na zijn eerste optreden in zijn thuisstad Oudenaarde met een eerste ep voor de dag komt. Hun naam komt van het gelijknamige nummer van de eveneens Belgische band Raketkanon. Dat zij de inspiratie voor hun bandnaam net bij deze band haalden is niet verwonderlijk eens je de eerste noten van de ep beluistert. Net als de naamgevers speelt deze band een mix van noiserock, stoner, doom en een zelfs een moderne interpretatie van grunge.

Vergelijkingen met andere bands als Steak Number Eight en het eveneens uit Oudenaarde afkomstige Moonsurface worden dan ook makkelijk gemaakt. Het eerste nummer State of Dogs begint met een typische noise-intro om daarna in een stevige en typische stonertred van wal te steken. Midden in het nummer wordt er een korte akoestische pauze voorzien die doet denken aan de typische grungeriffs uit midden jaren ’90. Het nummer wordt afgesloten met zanger Laurent Vanden Broecke die demonstreert dat hij ook vocal krachtig uit de hoek kan komen.

Het einde van het eerste nummer wordt vervolgd in Bloodsucker waar de eerder ingehouden stem van het eerste nummer grotendeels plaats moet maken voor het krijsen van Vanden Broecke. De afwisseling tussen deze twee zangstijlen maakt de vergelijking met Steak Number Eight echt duidelijk, zeker met het materiaal van hun eerste cd When The Candle Dies Out…. Ook wordt het nummer opgeluisterd met een stevige gitaarsolo.

Het derde en laatste nummer Priapus begint opnieuw met een typische noise-intro door middel van dissonante gitaargeluiden. In het vervolg van het nummer worden de typische elementen uit de vorige twee nummers samengebracht waardoor dit de perfecte culminatie van het album vormt. Hoewel de titel doet vermoeden dat dit nummer bedoeld is als een eerbetoon aan het mannelijke geslachtsdeel draait het hier minder om stevig uit de hoek te komen maar wel om elk bandlid aan bod te laten komen en hun kunnen te demonstreren. Hier zijn de meeste solo’s te horen die vormgegeven worden door die typische dissonante afstemming van de gitaren. In het slotstuk van Priapus wordt toch nog even de laatste climax van het album gelegd voor de rust terugkeert (…) met een laatste kreet en een stevige drumbeat.

Het album is rechtsreeks bij de band te koop en het staat integraal op youtube en soundcloud.

Release date: December 2015
Label: 
Independent
Tracklist:
1. State of Dogs
2.Bloodsucker
3. Priapus